Privélessen

Aandacht voor wat is

In de rust van de yogastudio krijg je individueel les, zodat je in je eigen tempo en ongestoord kan oefenen. De yoga oefeningen worden aangepast aan je bewegingsmogelijkheden en zijn begrijpelijk voor het hoofd, waardoor de yoga diep kan raken en doorwerken.

Doordat een privéles zich richt op één persoon, is er meer impact mogelijk. De aanwijzingen kunnen je veel gerichter in verbinding laten bewegen, zodat je minder snel naar vertrouwde compensatiebewegingen of gewoontehoudingen gaat. Zo versterken privélesssen transformatie van spanningen en herstel.

Je kunt privélesssen ook als therapie volgen. Het verschil tussen therapie- en yogales is dat therapieles zich richt op je klachten of beperkingen, bijvoorbeeld de onder- of bovenrug, benauwdheid, vermoeidheid of rusteloosheid.

Verkennen in je eigen tempo

Yogatherapie

In een therapietraject verken je hoe je klachten en beperkingen kunt verlichten met critical alignment yoga oefeningen. Zo hebben rug-, nek- en schouderklachten vaak baat bij meer beweging vanuit ontspanning.

Een therapietraject bestaat uit een intake en een aantal individuele sessies van een uur. Tijdens de intake wordt nagegaan met welke beperkingen je te maken hebt.

De individuele sessies geven je de gelegenheid om de werking van op jou afgestemde cay-oefeningen in eigen tempo te verkennen en te doorvoelen. Je krijgt huiswerkoefeningen en aandachtspunten mee die zijn afgestemd op je behoeften en mogelijkheden. Het traject wordt afgesloten met een evaluatie en een advies voor de periode daarna.