Over

Sue-Yen

Diep geraakt, dat was Sue-Yen Tjong na haar eerste les critical alignment yoga. Ze was ertoe aangetrokken door wat ze las in het boek van Gert van Leeuwen over stress die opgeslagen wordt in lichaam en spieren en die door CAY getransformeerd en afgevoerd kan worden. Misschien, dacht ze, is dat een uitweg uit de jarenlange vermoeidheid en slapeloosheid die ik maar niet op kan lossen.

Sindsdien is ze gefascineerd over hoe deze yoga haar laat landen in meer en meer vanzelf, van binnenuit bewegen en leven. Meer ontspannen en open, niet op wilskracht. Geleidelijk verdwenen beperkingen door RSI (CANS) en ontstond ruimte om bij lichaamssignalen als moeheid en emoties als angst te zijn.

Sinds 2012 volgt ze CAY-verdiepingsjaren bij Kina Broekmans in Den Haag. Ze heeft zowel de CAY-docenten als -therapie opleiding gevolgd bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. Vanaf 2018 geeft ze les in yoga en meditatie.

Foto van Sue-Yen Tjong in de studio

Na haar banen in techniek, onderzoek en beleid heeft Sue-Yen in 2022 studio Yogacompagnie in Rijswijk geopend. Hier geeft ze privé- en groepslessen. Daarnaast heeft ze ervaring met groepslessen in Den Haag (Yogafabriek, Yoga met Lara) en in Centrum Marike met yogales aan wie geraakt is door kanker. Verder is ze vrijwilliger voor de ontvangst en verzorging van groepen in de Abdijhoeve in Doetinchem.

Sue-Yen legt helder uit en is creatief in het mogelijk maken van yoga voor iedereen.

De oefening liggend op het onderrugrolletje.
op het onderrugrolletje

De studio

De studioruimte is fijn en warm en is rustgevend ingericht met natuurlijke tinten. De studio kijkt uit op een binnentuin.

Het ontwerp van de scheidingswand en maatkasten en adviezen voor de inrichting komen van Niels van der Nat.

De vogels in de studio zijn aangebracht door Mathilde de Vriese.

Patrick Teulings verzorgde het ontwerp van de virtuele studio: de website.

Studio Yogacompagnie is de plek voor critical alignment yoga in Rijswijk. De studio is gevestigd in bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie in Rijswijk, op de grens met Voorburg.

De studioruimte van Yogacompagnie in Rijswijk.

Een kijkje

De tools

Studionaam en logo

Yogacompagnie is vernoemd naar het gebouw waar de studio is gevestigd: De Compagnie. Het logo van de studio is ontworpen door Studio Tjonge. Het teken 水 in de ‘o’ is het Chinese karakter voor water, geromaniseerd als ‘shuǐ’, uit te spreken als ‘sjweej’. Zo verwijst het logo naar zowel de bron van leven als de Chinese afkomst van Sue-Yen.

Het teken 水 (shui) is het Chinese karakter voor water.