Over

Sue-Yen

In 2011 volgde Sue-Yen Tjong haar eerste yogales – critical alignment yoga – en die was raak. Ze was ernaar toe getrokken door wat ze las in het boek van Gert van Leeuwen over stress die opgeslagen wordt in het lichaam en die door CAY getransformeerd en afgevoerd kan worden. Misschien, dacht ze, is dat een uitweg uit de jarenlange vermoeidheid en slapeloosheid die ik maar niet op kan lossen.

Sindsdien is ze gefascineerd gebleven over hoe deze yoga haar laat landen in meer natuurlijk bewegen en leven: vanzelf, opener, niet op wilskracht. Geleidelijk verdwenen beperkingen door RSI (CANS) en wist ze bij lichaamssignalen als moeheid en emoties als angst te blijven.

Sinds 2012 volgt ze CAY-verdiepingsjaren bij Kina Broekmans in Den Haag. Ze heeft zowel de CAY-docenten als -therapie opleiding gevolgd bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. Sinds 2018 geeft ze les in yoga en meditatie.

Na haar banen in techniek, onderzoek en beleid heeft Sue-Yen in 2022 studio Yogacompagnie in Rijswijk geopend. Hier geeft ze privé- en groepslessen. Ze geeft ook groepslessen in Den Haag (Yogafabriek, Studio Innerwork). In Centrum Marike geeft ze yoga aan wie geraakt is door kanker.

Sue-Yen legt helder uit en is creatief in het geven van passende lessen. Met studio Yogacompagnie wil ze laten zien dat drempels voor beoefening van critical alignment yoga onnodig zijn.

De studio

Studio Yogacompagnie is de plek voor critical alignment yoga in Rijswijk. Zowel inrichting als omgeving zijn rustig en helder. De studio kijkt uit op een binnentuin.

De studio is gevestigd in bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie in Rijswijk, op de grens met Voorburg. De studio heeft een ruime parkeergelegenheid achter het gebouw, en is goed bereikbaar (OV, fiets, auto) vanuit de hele regio Haaglanden (Delft, Voorburg, Leidschendam, Nootdorp, Pijnacker, Zoetermeer, Wateringen, Den Haag).

Een kijkje

Onze tools